Toate cererile de retur vor fi trimise la adresa de mail contact@aireduceri.ro sau telefonic, la 0747.045.775

Conform Ordonanţei nr. 34/2014, privind regimul juridic al contractelor la distanţă, produsele se returnează în termen de 14 zile calendaristice, de la primirea coletului.
Se pot returna produsele in situatiile urmatoare:
· Cu eticheta originala;
· In cazul in care, produsul a fost insotit de accesorii si/ sau cadouri, se vor returna si acestea;
· Fara urme de utilizare, spalare;
· Cu ambalajul in original, insa acesta sa nu prezinte urme de zgarieturi sau sa fie rupt;
· Sa fie sigilate.


Potrivit noii Legi 249/2015, Art. 16, punctul 8, „se interzice conditionarea, sub orice forma, a drepturilor legale ale consumatorilor referitoare la produsul cumparat de pastrarea ambalajului”. Conform prevederii O.U.G 34/2014  „utilizatorul final este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie sa fie descurajanta pentru utilizatorul final in a-si exercita dreptul de retragere”.  Drept urmare, in cazul in care consumatorul returneaza produsul intr-o stare ce diminueaza valoarea acestuia, comerciantului i se permite sa scada o parte din suma returnata clientului.

Legea prevazuta in O.G 130/2000 spune la articolul doi ca „un cumparator poate returna orice produs pana la 14 zile, doar atunci cand este vorba de cumparaturi online. In acest caz, vanzatorul este obligat sa returneze banii in maximum 30 de zile”.

Cheltuielile de expeditie, in cazul returului, vor fi suportate conform Ordonantei 34/2014, de catre consumator: „Consumatorul suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor”. Suma inapoiata clientului nu include costurile de transport sau de ramburs, ci doar valoarea de achizitie a produsului.

Procedura de returnare

Inainte de a returna un produs, va rugam sa ne contactati pentru a obtine instructiunile si a primi aprobarea noastra pentru returnare.
Veti fi responsabil de costurile de returnare a produsului, cu exceptia cazului in care produsul este defect sau a existat o eroare din partea noastra in livrarea acestuia.
Va recomandam să utilizati un serviciu de livrare cu confirmare pentru a asigura urmarirea si protectia produsului returnat.

Te vom notifica de indata ce am primit si verificat produsul returnat de tine si iti vom spune daca returul este aprobat sau nu.
Daca returul este aprobat, banii vor fi returnati in contul IBAN oferit de tine in maxim 10 zile lucratoare. Te rugam sa iei in calcul si timpul de procesare a tranzactiilor pentru fiecare banca.
Daca au trecut mai mult de 15 zile de la aprobarea returului si inca nu ai primit banii, te rugam sa ne contactezi la contact@aireduceri.ro


Procedura de schimb


In cazul in care doriti sa schimbati unul sau mai multe produse comandate pe site-ul Aireduceri.ro, va rugam sa ne contactati in prealabil la adresa de mail contact@aireduceri.ro si sa ne specificati numarul de comanda, dar si produsul pe care il doriti la schimb pentru a se verifica situatia stocului. Daca produsul pe care il doresti la schimb nu mai este pe stoc, iti poti alege un alt produs cu achitarea eventualelor diferente.
 
Termenul maxim in care se poate cere un schimb este de 14 zile de la data la care ati primit coletul.
Toate schimburile se fac in limita stocului disponibil.


Conditii de retur si de schimb

a) produsele care se returneaza trebuie sa fie insotite de eticheta si factura aferenta
b) toate produsele trebuie sa fie returnate la nivelul de calitate la care au fost primite, cu toate accesoriile si in ambalajele originale
c) exista categorii de produse care nu se pot returna sau schimba:
 
produse ce prezinta urme de purtare sau folosire (conform OUG 34/20014 purtati raspunderea pentru diminuarea valorii produsului - recomandarea noastra este sa probati produsele in interior si fara a rupe etichetele)
produse ce nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii (sosete, shorturi, etc)